Pękniety pasek klinowy + plama oleju napędowego na ulicy !!!
Witam,
koledzy mam pytanie !!!
- zerwany pasek klinowy i plamę oleju napędowego na ulicy przed prawym przednim kołem!!!
Czy to może być wywołane zatarciem się pompy paliwa i przy okazji zerwaniem paska klinowego ??? Przepraszam za formę, lecz jestem świeżym użytkownikiem forum. Proszę o wyrozumiałość.
Z góry dzięki. POZDRAWIAM
Odnośnie mojej skody z pękniętym paskiem klinowym i zachlapaną komorą silnika olejem napędowym - po wymianie paska i mojej interwencji o plamie oleju okazało się, że auto wciąż nie odpala, a państwo z warsztatu przewidują najgorszy scenariusz tj. problemy z rozrządem, pompą wtryskową. Proszę o pomoc gdyż wstawiłem auto ponoć do dobrego warsztatu (opinie z forum itp.) i mam klina.!! 1.9 tDi 105 km rok prod. 2008. Pozdrawiam
simnus, jeżeli pasek wieloklinowy nie naruszył Ci obudowy rozrządu, to jak miał zaingerować w rozrząd. Pasek ten napędza tylko alternator i sprężarkę w OII. A dla jasności to masz jakie auto? Octavią II czy I. Bo masz w opisie OII a silnik z OI.
simnus, a przewody paliwowe masz całe? Bo nad paskiem idą owe. A jeżeli były wymieniane to czy zostały dobrze podłączone. Jeżeli zerwał się pasek to mógł też uszkodzić przewody paliwowe zasilania od baku do filtra i przelewowy do baku.
Jest tak, że szuka się przyczyny w "grubej" rzeczy a pierdoła jest winna.
Komentarz